We’re rewarding the question askers & reputations are being recalculated! Read more.
1 of 2

Pagination only won't work in author template

I using custom $wp_query for most of my archive pages like, taxonomy,index,category and author page. Everything working fine, except one weird thing - the author template page pagination failed to work. The pagination stop to work on page 2. Pagination on other archive page, works perfectly.

Here is my codes for author.php template :

<?php get_header(); ?>
<section id="primary">
<div id="content" role="main">

<?php $curauth = (isset($_GET['author_name'])) ? get_user_by('slug', $author_name) : get_userdata(intval($author));
?>

            <?php toolbox_content_nav( 'nav-above' ); ?>


            <?php   
            $paged = (get_query_var('paged')) ? get_query_var('paged') : 1;
            $args = array(
            'showposts'=> 2,
            'paged' => $paged,
            'post_type'=> array('cpt1','cpt2'));    

                    $query = new WP_Query( $args );
             ?>
        <?php if ($query ->have_posts() ) : ?>
            <h1>Posts from <?php echo $curauth->first_name; ?> </h1>
              <?php while ( $query->have_posts() ) : $query->the_post(); ?>
                                 <li>
                                  <a href="<?php the_permalink() ?>" rel="bookmark" title="Permanent    Link: <?php the_title(); ?>">
                                 <?php the_title(); ?></a>,
                                  <?php the_time('d M Y'); ?> in <?php the_category('&');?>
                                  </li>

            <?php endwhile; ?>

            <?php wp_pagenavi( array( 'query' => $query) );  ?>

        <?php else : ?>

            <article id="post-0" class="post no-results not-found">
                <header class="entry-header">
                    <h1 class="entry-title"><?php _e( 'Nothing Found', 'toolbox' ); ?></h1>
                </header><!-- .entry-header -->

                <div class="entry-content">
                    <p><?php _e( 'It seems we can&rsquo;t find what you&rsquo;re looking for. Perhaps searching can help.', 'toolbox' ); ?></p>
                    <?php get_search_form(); ?>
                </div><!-- .entry-content -->
            </article><!-- #post-0 -->

        <?php endif; ?>

        </div><!-- #content -->
    </section><!-- #primary -->

     <?php get_sidebar(); ?>
     <?php get_footer(); ?>

I am using wp_pagenavi plugin for the pagination anyway. Apparently the wp_pagenavi knows there are pages (because it show more than 1 page at the pagination link), but when i goto page two, turns out no post was found.

I've googled this issue and applied all the suggestion that I searched, still no help. What is the problem?