0

I uploaded wordpress to my server. Everything works fine so far. But when I try to upload data to my media libary nothing happens. Doesn't matter if I click the "Select Files" or "browser uploader" just nothing happens. I never had those kind of problems before. The permission for the wp-content/uploads/ folder is on 777. I have absolutely no conclusion what could be the problem here? Any suggestions?

Regards, Nils

  • 2
    Set define('WP_DEBUG', true); in your wp-config.php and add the errors showing up to your question. – fuxia Apr 6 '12 at 4:21
  • Thanks for your help! I now figured out that it has something to do with my template. When I activated Twentyeleven the media upload works fine. – Nils Apr 6 '12 at 11:22
1
function load_scripts() {
wp_deregister_script('jquery');
wp_register_script('jquery', ("http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1/jquery.min.js"));
wp_enqueue_script('jquery');
} 

add_action('init', 'load_scripts');

I have found the problem now (for all the following readers). In my template functions.php I've included the latest version of jQuery. So jQuery has been included in the admin panel too. The fact that Wordpress loads jQuery in the admin panel twice must have caused the issue. I solved this by adding the conditional tag is_admin to the function add_action

if(!is_admin()) {
add_action('init', 'load_scripts');
}
  • 1
    Better yet, instead of using init use wp_enqueue_scripts which does the admin check for you and only loads on the frontend. See more – developdaly Apr 6 '12 at 13:51

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.