0

Recently when I try to share my content on Facebook, everything appears normal except I cannot get it to display a picture. I'm using WordPress SEO to handle all of the SEO and Social metadata, but it doesn't really cover images that well.

When I use the Facebook Debugger, my webpages do not contain errors yet it still refuses to display images. I think the problem is happening because it is selecting the photo media using this format of link: http://media.detailsofmylife.net/uploads/2012/03/Alesso-Essential-Mix-200x125.jpg , but I am not sure why:

  • Why Facebook chooses that as the default image even though I have the full size version selected as the Featured Image.
  • Why Facebook has a problem with that format style of link image?

Any ideas or suggestions would be much appreciated as it's doing my head in!

  • Close-voted as off-topic. This is a Facebook OpenGraph protocol question, not a WordPress question. (P.S. did you try searching the site for "Facebook + opengraph" before posting your question? – Chip Bennett Apr 2 '12 at 15:50
  • Well I do consider it a Wordpress question as I also want to know why those particular thumbnails are being generated and chosen. – Mark Spivey Apr 2 '12 at 19:57
  • But how does that make this question related to WordPress? The FB OpenGraph API is simply looking at images within the rendered content. How that content gets rendered is mostly irrelevant at that point - so it could be static HTML, or content generated by WordPress or any other CMS... – Chip Bennett Apr 2 '12 at 23:15
  • Because I think is has a problem with the link style that is generated by the Wordpress thumbnails, therefore it is wholly to do with Wordpress. The dimensions of the thumbnail are being included in the image link, and although Facebook recognises to og:image reference, it refuses to display the image. Therefore I was wondering whether changing the link style would solve my issues. – Mark Spivey Apr 12 '12 at 14:46
0

In my case, it seems that the crawler is just having a bug. I have my own canonical answer in this question, hope that helps you: FB OpenGraph og:image not pulling images (possibly https?)

0

If you define a meta tag with the og:image property, facebook will pick this up as the image associated with that url.

https://developers.facebook.com/docs/opengraphprotocol/

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.