0

HTTP Error ..

I’ve been trying off and on to debug this issue for the last few days and thus far have had no success.


The proplem starts with BuddyPress plugin ( Profile Avatar Upload Section )

The uploads seems to work fine on the admin dashboard -> media Media Section Admin Dashboard

but not on buddypress when i upload the png/jpg using buddypress it throws a HTTP error and it dose indeed save the img in the UPLOAD folder when i check it

Upload Avatar BuddyPress

Im not hosting it on a server Trying and fixing it by increasing the upload limit or the memory limit i tried it already it didn't work

Found some say

Install php gd on your server it will fix it

, but im using localhost

Also in the DEV Tools this server error occurs

http://domainname.com/wp-admin/admin-ajax.php 500 (Internal Server Error)

Google Chrome Dev Tools - Error Code


Ajax Returns 0 Value

wp-admin/admin-ajax.php

Ajax File Returning 0

If anybody could please help me try to solve this issue it would be GREATLY appreciated.

Thanks in advance,

Edit :

Apache Log Error Shows This ::

[##########] [php:error] [pid 6888:tid 1828] [client 127.0.0.1:50944] PHP Fatal error:  Uncaught Error: Cannot use object of type WP_Error as array in E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-content\\plugins\\buddypress\\bp-core\\bp-core-avatars.php:936\nStack trace:\n#0 E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-content\\plugins\\buddypress\\bp-core\\bp-core-avatars.php(1047): bp_core_avatar_handle_upload(Array, 'bp_members_avat...')\n#1 E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-includes\\class-wp-hook.php(292): bp_avatar_ajax_upload('')\n#2 E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-includes\\class-wp-hook.php(316): WP_Hook->apply_filters('', Array)\n#3 E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-includes\\plugin.php(484): WP_Hook->do_action(Array)\n#4 E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-admin\\admin-ajax.php(187): do_action('wp_ajax_bp_avat...')\n#5 {main}\n  thrown in E:\\xampp\\htdocs\\domainname\\wp-content\\plugins\\buddypress\\bp-core\\bp-core-avatars.php on line 936, referer: http://domainname.com/members/admin/profile/change-avatar/

Img :

Img of the log file

4
  • Try enabling debug and check the debug.log file in the wp-content folder wordpress.org/support/article/debugging-in-wordpress May 7 at 22:55
  • so what now ? the WordPress installation in fresh new - and the buddypress plugin is up to date
    – mok
    May 8 at 12:09
  • Looks like an issue with buddypress code so you should report it to the developers. You might be able to get around it by changing PHP version. May 8 at 12:28
  • Got it , thanks
    – mok
    May 8 at 12:41

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Browse other questions tagged or ask your own question.