0

I added a taxonomy and custom post type, but for some reason, my taxonomy isn't showing up when I add a new marker. I half expected it to be there like when selecting a category for a post, but it isn't. Any ideas what the issue might be?

function register_mm_post_types()
{
    register_taxonomy('marker_types', 
        array('markers'), 
        array(
        'labels'            => array(
            'name'              => __('Marker type', 'moxxie'),
            'singular_name'     => __('Marker type', 'moxxie'),
            'search_items'      => __('Search marker types', 'moxxie'),
            'all_items'         => __('All marker types', 'moxxie'),
            'parent_item'       => __('Parent marker type', 'moxxie'),
            'parent_item_colon' => __('Parent marker type:', 'moxxie'),
            'edit_item'         => __('Edit marker type', 'moxxie'), 
            'update_item'       => __('Update marker type', 'moxxie'),
            'add_new_item'      => __('Add new marker type', 'moxxie'),
            'new_item_name'     => __('New marker type name', 'moxxie'),
            'menu_name'         => __('Marker types', 'moxxie')
        ),

        'show_ui'           => true,
        'query_var'         => true,
        'hierarchical'      => true,
        'show_admin_column' => true,
        'rewrite'           => array('slug' => 'marker_types')
    ));

    register_post_type('markers', 
        array(  'taxonomies'            => array('marker_types'),
                'labels'                => array(
                    'name'                  => __('Map markers', 'moxxie'),
                    'singular_name'         => __('Marker', 'moxxie'),
                    'add_new'               => __('Add a new marker', 'moxxie'),
                    'edit_item'             => __('Edit marker', 'moxxie'),
                    'new_item'              => __('New marker', 'moxxie'),
                    'view_item'             => __('View marker', 'moxxie'),
                    'search_items'          => __('Search in maps', 'moxxie'),
                    'not_found'             => __('No markers found', 'moxxie'),
                    'not_found_in_trash'    => __('No markers found in trash', 'moxxie')
                ),

                'has_archive'           => true,
                'show_in_rest'          => true,
                'hierarchical'          => true,
                'public'                => true,
                'menu_icon'             => 'dashicons-location',
                'capability_type'       => 'post'
    ));
}
add_action('init', 'register_mm_post_types', 1); 

As you can see, no taxonomy is shown. It would have to appear in the right-hand column, just like categories do in posts.

As you can see, no taxonomy

  • Under Screen Options tab, make sure your taxonomy is selected. – Milo Feb 3 at 19:34
  • No screen options in my "Add new"-page, in my custom posts overview page, I do have screen options and my taxonomy is checked there. – Michiel Standaert Feb 3 at 19:51
  • Added an image so you can see :) – Michiel Standaert Feb 3 at 19:59
1

The Gutenberg editor relies on the REST API, so both post types and taxonomies require the show_in_rest parameter be set to true when registering them. Your post type has this, but it's missing from your taxonomy.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.