1

I have my custom post type working, but I can't seem to get the archives working.

Here is my code for getting the archives:

  <ul>
   <?php 

   $args = array(
    'type'            => 'monthly',
    'limit'           => '',
    'format'          => 'html', 
    'before'          => '',
    'after'           => '',
    'show_post_count' => false,
    'echo'            => 1,
    'order'           => 'DESC',
    'post_type'     => 'my_custom_post_type'
  );

  wp_get_archives( $args ); ?>
  </ul>

Here are the args for my CPT:

$args = array(
    'label'                 => __( 'My Custom Post Type', 'realtextdomain' ),
    'description'           => __( 'What We Are Reading Custom Post', 'realtextdomain' ),
    'labels'                => $labels,
    'supports'              => array( 'title', 'editor', 'excerpt', 'author', 'thumbnail', 'comments', 'revisions', 'custom-fields'),
    'hierarchical'          => false,
    'public'                => false,
    'show_ui'               => true,
    'show_in_menu'          => true,
    'menu_position'         => 5,
    'show_in_admin_bar'     => true,
    'show_in_nav_menus'     => true,
    'can_export'            => true,
    'has_archive'           => true,
    'exclude_from_search'   => true,
    'publicly_queryable'    => false,
    'menu_icon'             => 'dashicons-book',
    'capability_type'       => 'post',
    'rewrite' => array('slug' => 'my_custom_post_type_slug'),
);

register_post_type( 'my_custom_post_type', $args );

I have flushed permalinks, but still nothing showing up for me... any ideas on what I'm doing wrong?

0

wp_get_archive() does not work natively with custom post type, even if the official documentation let suppose it's possible to use CPT as argument ( https://codex.wordpress.org/Template_Tags/wp_get_archives)

post_type ("string") Limit archives to a post type. Default is 'post'. (since Version 4.4)

You can find discussion and possible workaround in this stackoverflow post: https://stackoverflow.com/questions/8943251/wp-get-archives-for-custom-post-type-not-working

and here: Custom Post Type Archives by Year & Month?

Please note also that in your CPT register_post_type() args you should always set public to "true" to have a public accessible url

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.