0

I upgrade my wordpress to 4.7.1 two days ago, then i am having trouble with my roles in the multisite admin. My issue is similar with this one, where the roles are not visible in my multi-site admin panel. Why are my roles not visible in a Multi-site/Network?

But the wp_##_options' table was alright in my database, so their solution does not work for me.

In my case, the roles are correct in https://www.exampleblog.com/wp-admin/user-new.php. See below image. enter image description here

But it does not show up in my multi-site admin interface. See below image. enter image description here The URL for this interface on my site is :https://www.exampleblog.com/wp-admin/network/site-users.php

In addition, the roles are not listed at the User information table either. See below image: enter image description here

Am i missing something? Any hints? Thanks!

1

This worked for me:

Make sure the row in option-table in the database for wordpress-site have the correct option_name for the serialised roles-data.

For instance; if the database-table is wp_options, the column option_name in the role-row should be wp_user_roles. if the database-table is wp_20_options, the column option_name in the role-row should be wp_20_user_roles.

Don't ask me how long it took me to find out.

Hope it helps.

  • hey, thanks for answering. but the name are fine in my database. i checked several blogs, they are all correct. :( – Lisa Feb 6 '17 at 14:49

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.