0

Since updating to 4.6, I've noticed that if I add a second post shortly after the first, I'm overwriting the first post. The editor is blank, but permalink is the pre-existing post.

I simply have no idea if this is a database issue, server issue, or what. I've turned off W3TC caching and it doesn't seem to fix it.

Anyone else experiencing this? Where can I look to debug? There doesn't seem to be anything in the php logs.

See screenshot:

error screenshot permalink

1

It seems to be a caching issue, though there isn't a single cause for it. There is still ongoing discussion, as well as multiple suggestions for fixes about this on the Wordpress issue tracker:

https://core.trac.wordpress.org/ticket/37889

You can fix the symptoms by ensuring pages under "/wp-admin" are never cached. If using Apache, you can do this by adding the following to your Apache configuration:

<LocationMatch "/wp-admin">
    FileETag None
    <ifModule mod_headers.c>
        Header unset ETag
        Header set Cache-Control "max-age=0, no-cache, no-store, must-revalidate"
        Header set Pragma "no-cache"
        Header set Expires "Wed, 11 Jan 1984 05:00:00 GMT"
    </ifModule>
</LocationMatch>

You should place this after any other Header directive in your Apache configuration. If ensure you can put this in either:

  • .htaccess on your project root;
  • The <VirtualHost> section of your main Apache configuration (assuming you're using virtual hosts!)

And then check in a web browsers these headers come as expected.

For a solution fixing the issue (rather than just the symptoms) keep following the bug report above.

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.