0

I have 3 sites with WordPress on a RedHat Centos server. Everything were fine until days ago, when I needed to recompile Apache to use mb_string, so I did it using WHM "Easy Apache".

But from then, my sites aren't creating image sizes. I mean, when I upload an image, aditional sizes (already defined on functions) aren't created. If I look inside media folders, only the original file is there, and none thumbnail or extra sizes. When I try to insert media inside posts, no aditional sizes appears on menu.

Any idea on what happened? Thank you all.

1

It looks like "Easy Apache" handles both Apache and PHP. Only a guess, but you have recompiled Apache/PHP without the needed image libraries-- either GD or ImageMagick. Without those, the server cannot physically resize images.

You can use a phpinfo() script to see if the libraries are present. If not, you will need to recompile-- or whatever that "Easy Apache" system allows-- and make sure the needed libraries are included. Maybe you can add modules one by one using that system. Not sure.

  • I'll check it, but it's strange, since I did the rebuild using previous configs + mbstring. But maybe you're right. – Daniel Lemes Mar 22 '14 at 21:20
  • You were right, for some reason GD was disabled. Thank you! – Daniel Lemes Mar 22 '14 at 23:27

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.