1

I am pretty new in WP (I came from Joomla) and I am finding some difficulties in the migration of an old WP website (made inWP 3.5) on my local web server.

I have performed the following operation:

  1. I have put the website backup into a directory named blog into my Apache www directory on my Ubuntu local system.

  2. Then I have put the database backup on my MySql local server

  3. Finally I have change the values in the wp-config.php file to use my local DB

The problem is that when I try to open the URL:

http://localhost/blog/

to see the website I see noting (a white screen)

Inside the wp-config.php I have activated the debug mode by the line:

define('WP_DEBUG', true);

and I have no errors, so I think that this is not a DB problem.

Inside the Apache error log file (/var/log/apache2/error.log) I found that the following errors occurs:

[Fri Jan 10 22:04:50 2014] [notice] Apache/2.2.22 (Ubuntu) PHP/5.3.10-1ubuntu3.9 with Suhosin-Patch configured -- resuming normal operations
[Fri Jan 10 22:05:08 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning:  require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:05:08 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required '/var/www/blog/wp-load.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:37 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning:  require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:37 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required '/var/www/blog/wp-load.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:38 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning:  require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:38 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required '/var/www/blog/wp-load.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:39 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning:  require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:39 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required '/var/www/blog/wp-load.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:40 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Warning:  require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12
[Fri Jan 10 22:38:40 2014] [error] [client 127.0.0.1] PHP Fatal error:  require_once(): Failed opening required '/var/www/blog/wp-load.php' (include_path='.:/usr/share/php:/usr/share/pear') in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12

Reading online it seems to me that I also have to change the values of the home and siteurl fields into the wp_options database table (they contained references to the site on the old server), so I have change it with these values:

  • home: http://localhost/blog

  • siteurl: http://localhost/blog

But the problem persist (I always see a white screen).

I think that maybe the problem could be that these value are wrong, or maybe I have change some other values? Or maybe I also create a specific .htacces file into my blog directory? (now I have no .htaccess file)

Do you have some idea about how to solve this problem?

Tnx

Andrea

marked as duplicate by Rarst Jan 12 '14 at 11:09

This question was marked as an exact duplicate of an existing question.

  • require_once(/var/www/blog/wp-load.php): failed to open stream: No such file or directory in /var/www/blog/wp-blog-header.php on line 12. Exist that file? – Manolo Jan 12 '14 at 10:15
  • yes , it exist !!! – AndreaNobili Jan 12 '14 at 10:18
  • I just can recommend you to transfer the backup again (site folder and database.sql) via FTP and try again from scratch. – Manolo Jan 12 '14 at 10:41