0

This process as a whole is fine... but I seem to have one small issue when I upload the database online.

If I create a theme and modify some options that's fine for the local version.

Once I upload the local version to my server, these values get reset to their defaults.

Does anyone know why this would occur? At the moment I export the database from PHPMyAdmin by selecting everything, ticking 'Add DROP TABLE / VIEW / PROCEDURE / FUNCTION / EVENT statement' and then exporting it to a SQL file.

Thanks

  • You want to backup you db?? – MidhuN Aug 1 '13 at 6:23
  • Can you confirm that the default values you mentioned are really in the production db now? Is it possible that are just stored somewhere else (like in files)? Did you develop the theme yourself? – Michael Aug 1 '13 at 8:31
  • I didn't develop it myself, I just changed stuff. I uploaded the site files and database at the same time, that's why it's doing my head in. – Phill Aug 1 '13 at 9:37
0

What Options are you changing after upload to production server? I think after upload .sql file your website don't want appear in browser?

Check it: After import your local .sql file to production server, log in to production/phpmyadmin website, go to wp_options and check values:

| option_id | option_name | option_value |
------------------------------------------ 
| id=1      | siteurl     | *check_it*   |
| id=37     | home        | *check_it*   |

Or maybe you have to check your wp_config.php file? Please let me know more info.

|improve this answer|||||
  • The upload works fine, the site works, config + install all goes well For some reason though, it reverts back to old data for certain parts of the theme, like the footer, I don't see how or why – Phill Aug 1 '13 at 9:37

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service, privacy policy and cookie policy

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.