2 replaced http://wordpress.stackexchange.com/ with https://wordpress.stackexchange.com/
source | link
    Tweeted twitter.com/#!/StackWordPress/status/414751601971453952
1
source | link

Create Image Uploader for Widget

I found this post//

http://wordpress.stackexchange.com/questions/98426/use-media-upload-in-custom-widget-on-wordpress-3-5

I'm not experienced in any of this so I pretty much just copied the code he provided into my own functions.php file. I uploaded the JS and everything...

I then replaced certain code that "sven" posted in his answer.

The uploader works perfectly but when I view front end the image isn't even displayed...

Here is the code within my functions.php//

(it includes the registered sidebars and the custom widget etc)

 if (function_exists('register_sidebar')) {
 register_sidebar(array(
  'name' => 'Left Sidebar',
  'id'   => 'left-sidebar',
  'description'   => 'Widget Area',
  'before_widget' => '<div id="one" class="two"><h1>EOTW//</h1>',
  'after_widget'  => '</div>',
  'before_title'  => '<h2>',
  'after_title'   => '</h2>'
 ));
}


add_action('widgets_init', 'ctUp_ads_widget');
function ctUp_ads_widget() {
register_widget( 'ctUp_ads' );
}

function ctUp_wdScript(){
wp_enqueue_media();
wp_enqueue_script('adsScript', get_template_directory_uri() . '/js/ads.js');
}
add_action('admin_enqueue_scripts', 'ctUp_wdScript');

class ctUp_ads extends WP_Widget{

function ctUp_ads() {
    $widget_ops = array( 'classname' => 'ctUp-ads' );
    $control_ops = array( 'width' => 250, 'height' => 350, 'id_base' => 'ctUp-ads-widget' );
    $this->WP_Widget( 'ctUp-ads-widget','EOTW', $widget_ops, $control_ops );
}

public function widget($args, $instance){ 
    extract( $args );   
?>
<a href="#"><img src="<?php echo esc_url($instance['image_uri']); ?>" /></a>
<?php }

function update($new_instance, $old_instance) {
    $instance = $old_instance;
    $instance['text'] = strip_tags( $new_instance['text'] );
    $instance['image_uri'] = strip_tags( $new_instance['image_uri'] );
    return $instance;
}

public function form($instance){ ?>
<p>
  <label for="<?php echo $this->get_field_id('text'); ?>"><?php _e('Text', 'themename'); ?></label><br />
  <input type="text" name="<?php echo $this->get_field_name('text'); ?>" id="<?php echo $this->get_field_id('text'); ?>" value="<?php echo $instance['text']; ?>" class="widefat" />
</p>
<p>
  <label for="<?php echo $this->get_field_id('image_uri'); ?>">Image</label><br />
    <img class="custom_media_image" src="<?php if(!empty($instance['image_uri'])){echo $instance['image_uri'];} ?>" style="margin:0;padding:0;max-width:100px;float:left;display:inline-block" />
    <input type="text" class="widefat custom_media_url" name="<?php echo $this->get_field_name('image_uri'); ?>" id="<?php echo $this->get_field_id('image_uri'); ?>" value="<?php echo $instance['image_uri']; ?>">
    <input type="button" value="<?php _e( 'Upload Image', 'themename' ); ?>" class="button custom_media_upload" id="custom_image_uploader"/>
</p>
<?php } }  ?>

Here is the JS//

jQuery(document).ready( function(){
function media_upload( button_class) {
var _custom_media = true,
_orig_send_attachment = wp.media.editor.send.attachment;
jQuery('body').on('click',button_class, function(e) {
    var button_id ='#'+jQuery(this).attr('id');
    /* console.log(button_id); */
    var self = jQuery(button_id);
    var send_attachment_bkp = wp.media.editor.send.attachment;
    var button = jQuery(button_id);
    var id = button.attr('id').replace('_button', '');
    _custom_media = true;
    wp.media.editor.send.attachment = function(props, attachment){
        if ( _custom_media  ) {
           jQuery('.custom_media_id').val(attachment.id); 
           jQuery('.custom_media_url').val(attachment.url);
               jQuery('.custom_media_image').attr('src',attachment.url).css('display','block');   
        } else {
            return _orig_send_attachment.apply( button_id, [props, attachment] );
        }
    }
    wp.media.editor.open(button);
    return false;
});
}
media_upload( '.custom_media_upload');
});

Now my question is, what exactly do I have to fix in order for this image uploader to work? I figured the updates "sven" provided would help but clearly I am missing something. Please Help.