Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

My Permalink custom url is /%post_id%/%postname%/

and my website is in Persian language, for some posts the Permalink is change in URL from

http://www.ahangbaz.com/1300/%d8%a7%d8%a8%db%8c-%d8%b7%d9%be%d8%b4-%da%86%d8%b4%d9%85%d9%87/ into --> http://www.ahangbaz.com/1300/?-???-????/

but this doesn't happen for all post, for e.g following post works fine: ahangbaz.com/1106/%D9%82%DB%8C%D8%B5%D8%B1-%D8%A8%D8%B9%D8%AF-%DA%86%D9%86%D8%AF-%D8%B3%D8%A7%D9%84/

I checked in wp_posts table of wordpress and Post_name seems similar for both posts.

If I change the post_name to English it works fine but when post_name is in Persian,problem occures. web server is IIS 7.5 on windows 2008 R2.


Further tests:

  • I changed the thema and disabled all plugin, it still happens. I checked DB colation and its UTF8.

  • To reproduce the issue use the post_title = ابی - طپش - چشمه and post_name will be %d8%a7%d8%a8%db%8c-%d8%b7%d9%be%d8%b4-%da%86%d8%b4%d9%85%d9%87

  • The same problem happens with categories when the slug is in Persian ahangbaz.com/category/%d8%a7%d8%a8%db%8c doesn't work but when its in English or a number it works ahangbaz.com/category/22.

share|improve this question
    
Hm, I get /368/ابی-ستاره-دنباله-دار-ستاره-دنباله-دار/ as URL for this in my installation (Apache server). Maybe a server issue. –  toscho Apr 7 '13 at 8:18
    
Do you have IIS 7.5 environment to reproduce ? it works for some posts like ahangbaz.com/1106/… –  Robert Apr 7 '13 at 8:24
    
Unfortunately, I have no IIS 7.5 at hand. Maybe someone else can make further tests. I moved your further information from the comments to the question body to make it easier to read. –  toscho Apr 7 '13 at 8:31
    
in fiddler i can see that GET ahangbaz.com/1300/… HTTP/1.1 ----->>>> HTTP/1.1 301 Moved Permanently Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Location: ahangbaz.com/1300/?-???-???? Server: Microsoft-IIS/7.5 –  Robert Apr 7 '13 at 8:49
1  
I don't think this is a DB problem. Looks more like URL handling in either the server or PHP. –  toscho Apr 7 '13 at 10:13
show 2 more comments

1 Answer

I don't have comment capabilities, but the problem is very likely to be on the MS server side, specifically the URL Rewrite module. This is what handles permalinks on IIS. There is a hotfix for this problem, but you should probably apply all the hotfixes available for your system.

share|improve this answer
    
Well, IMO, this is much more an Answer than a Comment. But adding a summary from the external link would improve greatly the quality of the answer. –  brasofilo May 13 '13 at 4:13
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.