Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

I have thumbnail support added with the following in my functions.php

// Add Thumbnail Support
add_theme_support('post-thumbnails');
set_post_thumbnail_size( 140, 140, true );

And I create the custom post type with

// Create Custom Post Type for Work
add_action( 'init', 'create_post_type' );
function create_post_type() {
register_post_type( 'custom_post',
    array(
        'thumbnail',
        'labels' => array(
            'name' => __( 'Custom' ),
            'singular_name' => __( 'Custom' )
        ),
        'public' => true,
        'has_archive' => true,
        'rewrite' => array('slug' => 'custom'),
        'taxonomies' => array('category', 'post_tag')
    )
  );
}

However, when I create a new post in the Custom Post Type, the Featured Image meta box does not show. I have also tried using an array when declaring the custom post type, as follows but that didn't work either

// Add Thumbnail Support
add_theme_support('post-thumbnails', array ('post','work','custom_post'));
set_post_thumbnail_size( 140, 140, true );

What am I missing?

share|improve this question
add comment

2 Answers

up vote 6 down vote accepted

try the register_post_type supports parameter:

'supports' => array( 'thumbnail' )
share|improve this answer
    
Ahhh of course. Either I was staring at it for too long, or I just haven't had enough coffee yet. Thanks Milo! –  Ryan May 11 '12 at 16:12
add comment

Add this parameter into your array:

'supports' => array('thumbnail'),

Edit: Milo was faster.

share|improve this answer
    
Thank you! Either way, you were both quick! Haha –  Ryan May 11 '12 at 16:13
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.