Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

For some reason, tonight when I have gone to work on my Wordpress installation I firstly found myself logged out, even though there was a few cookies left in Firefox relating to the website and when I looked on the Simple:Press forum it had remembered my user name but knew I wasn't logged in. Nevertheless, I logged in again and it worked perfectly... until I navigate to a different page when it seems as though I never logged in; furthermore if I try to go directly to the Admin Dashboard from the page when it says I am logged in, it asks me to login again and the URL says reauth=1 at the end.

Strangely, this only occurs in Mozila Firefox and it works perfectly on the same computer using Internet Explorer! Also, I can recall me doing anything to the installation yesterday for it to invoke this kind of behaviour today!

Any ideas would be much appreciated. Thanks In Advance.

share|improve this question

2 Answers 2

up vote 1 down vote accepted

This will happen occasionally on both Firefox and Safari when cookies don't match. Sometimes, WordPress will store an auth cookie and, for some reason, won't read data back out of it. This leaves you in a weird place of being semi-logged-in.

If you flush your cookies for the site, it should rectify the problem. Either delete the cookies manually via Firebug or tell FireFox to delete all cookies (either globally or just for the site), then log back in.

share|improve this answer
    
How strange. I've just deleted all of my cookies using Firefox, restarted the browser and tried to log in and so far everything appears to be fine and back to normal. Thank you for your answer! In a way I'm glad the problem is nothing to do with my installation, but now I'm slightly worried that the bug might put anybody who isn't aware of it off our website. Though, I suppose that could happen on any website... Just wondering and it doesn't really matter but do you know why this doesn't happen in IE or even does happen in Firefox and Safari? –  Andy Mar 23 '12 at 19:59
    
It can actually happen in any browser, but I've only ever seen the issue in FF and Safari on live sites. When all else fails, flush cached information :) –  EAMann Mar 23 '12 at 20:37
    
Oh ok, thank you again! –  Andy Mar 23 '12 at 20:38

I've just discovered today after a reading an article (I can't remember where) and the same thing happening today, that it doesn't seem to be cookie related as such; rather to do with the site and wordpress address!

It appears that because the WordPress Address pointed to "http://www. diabetesuknelfsg.org.uk" rather than just "http://diabetesuknelfsg.org.uk" there was a conflict - one that obviously some web browsers are programmed to ignore. As soon as I removed the www. my problems went away. Lets hope this is a more permanent fix as well!

Help that helps somebody

share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.