Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

in my wordpress site, the_content() is not showing the content, but $post->post_content shows it, why this is happening? and how can I use the_content again?

share|improve this question
1  
What is the code that surrounds that? Are you in the loop? –  m0r7if3r Mar 2 '12 at 2:58
    
What Theme are you using? If it is a custom Theme, then we will need to see the custom code for the template file in question. –  Chip Bennett Mar 2 '12 at 3:24
    
I got on one of those problem. I believe it occurs due to a another WP_Query made before the_content(). –  ifdion Mar 2 '12 at 11:10
add comment

closed as too localized by toscho Nov 26 '12 at 10:55

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

3 Answers

If it worked before, it's probably a plugin hooking into the_content filter. Disable your plugins one by one to see if this fixes the issue. Next, check the callback functions for the_content filter.

You can see every callback for the_content by adding the following:

add_action('template_redirect', 'wpse_44152_template_redirect');
function wpse_44152_template_redirect(){
    global $wp_filter;
    print_r($wp_filter['the_content']);
}

Find each of the functions listed by doing a 'find in files' code search on your code editor. A filter callback HAS TO return $content data back for the_content() to work properly.

share|improve this answer
add comment

you can check your functions.php in your theme folder,find if some function do something for the "the_content" function.my theme have the same problem,and I found a function has a mistake and cause "the_content" can't work

find text like "the_content" in your functions.php,

share|improve this answer
add comment

Easy peasy lemon squeezy! In order to use "the_content()" it must be used within The Loop.

See here: http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_content

"Displays the contents of the current post. This tag must be within The_Loop."

share|improve this answer
    
its a single.php and it worked before –  srisar Mar 2 '12 at 3:03
1  
but then how $post->post_content works? plus, the_title() also works.. –  srisar Mar 2 '12 at 3:04
    
Even single.php needs to have The Loop on it to retrieve the content and custom meta field values. As for the_title() [if I'm not mistaken] is an always defined field. You can't have a published post without a title being input. To be technically and WP correct, the_title() should be within The Loop as well. If you're against using The Loop and $post->post_content works, you could always use the apply_filters() function to display the content. codex.wordpress.org/Function_Reference/… –  The Z Man Mar 2 '12 at 3:09
    
thanks, for your reply, I just wondered why it stopped working, it did worked before. anyway thanks, if I found my fault I will surely post here so it might help someone. –  srisar Mar 2 '12 at 3:14
    
No problemo srisar! Best of luck going forward. If you find a better solution or answer, yes, please post it back here :) –  The Z Man Mar 2 '12 at 3:18
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.