Sign up ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

Any ideas? I've never had this problem before.

Here is the site.

share|improve this question

closed as off-topic by toscho Jan 14 '14 at 17:31

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers 2

up vote 2 down vote accepted

It looks like your site is doing a lot of processing when displaying a page.

have you tried adding a caching mechanism?

you can give plugin a try:

share|improve this answer
Is there a reason why it would be doing a lot of processing? It's a fairly basic site built on the Thematic theme. I'll try the plugin but I experienced exactly the same issue when running the site locally using MAMP... – fxfuture Jan 13 '12 at 17:54
from my experience the first things to look at are plugins. try to disable all plugins and enable them one-by-one to see if you can spot one that slows down your page load. – rexposadas Jan 13 '12 at 17:59
Thank you! You were spot on. Disabled a plugin and it pretty much stopped the white flashes, then installed Hyper Cache and it stopped them altogether and made the site super fast! – fxfuture Jan 17 '12 at 2:18
Hmm spoke too soon. I'm now occasionally getting a split second white flash. I'll try disabling some other plugins – fxfuture Jan 17 '12 at 2:31
YSLow indicate there are several things you can do to speed up your site: – rexposadas Jan 18 '12 at 0:27

That would be the page being rendered serverside and what not. Every site does it, but since your site is on a (relatively) dark background, it's more sucks on black sites. You can probably minimize that with some sort of caching...but oyu're just gonna have to play around with it.

share|improve this answer
But I built this site with a black background and it doesn't do it - - both are on dreamhost server – fxfuture Jan 13 '12 at 15:00
Heh, well this is odd. I just clicked around on it a bunch, and it will only occasionally flash...maybe it's something to do with how long it takes for a resource to expire or something. – mor7ifer Jan 13 '12 at 15:05

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.