Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

Any ideas? I've never had this problem before.

Here is the site.

share|improve this question
add comment

closed as off-topic by toscho Jan 14 at 17:31

This question appears to be off-topic. The users who voted to close gave this specific reason:

If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

2 Answers

up vote 2 down vote accepted

It looks like your site is doing a lot of processing when displaying a page.

have you tried adding a caching mechanism?

you can give plugin a try: http://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/

share|improve this answer
    
Is there a reason why it would be doing a lot of processing? It's a fairly basic site built on the Thematic theme. I'll try the plugin but I experienced exactly the same issue when running the site locally using MAMP... –  fxfuture Jan 13 '12 at 17:54
    
from my experience the first things to look at are plugins. try to disable all plugins and enable them one-by-one to see if you can spot one that slows down your page load. –  rexposadas Jan 13 '12 at 17:59
    
Thank you! You were spot on. Disabled a plugin and it pretty much stopped the white flashes, then installed Hyper Cache and it stopped them altogether and made the site super fast! –  fxfuture Jan 17 '12 at 2:18
    
Hmm spoke too soon. I'm now occasionally getting a split second white flash. I'll try disabling some other plugins –  fxfuture Jan 17 '12 at 2:31
    
YSLow indicate there are several things you can do to speed up your site: addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/yslow –  rexposadas Jan 18 '12 at 0:27
add comment

That would be the page being rendered serverside and what not. Every site does it, but since your site is on a (relatively) dark background, it's more pronounced...it sucks on black sites. You can probably minimize that with some sort of caching...but oyu're just gonna have to play around with it.

share|improve this answer
    
But I built this site with a black background and it doesn't do it - bit.ly/y1xPIQ - both are on dreamhost server –  fxfuture Jan 13 '12 at 15:00
    
Heh, well this is odd. I just clicked around on it a bunch, and it will only occasionally flash...maybe it's something to do with how long it takes for a resource to expire or something. –  m0r7if3r Jan 13 '12 at 15:05
add comment

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.