Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

After trying for many many days without any improvement, I think I have no other choice but to ask for your help. I have to admit that I don't know much about coding, but I've tried various tutorials, but just can't get to work what I want.

The problem is that I want sidebar tabs using jquery tools as well as creating my own slider (no image slider, but a content slider). Although I did just as the tutorials say, the text just is displayed normally. No effect, no slide, no tabs, nothing.

I uploaded the .js files, put the "script" info into the header.php, used the specific style.css, also put that into the header.php and then I tried to put some "divs" to create some content. For the tabs I used this tutorial. It's in German, but you can clearly see the steps where it tells you what to paste where. Is there anything missing? I put the "divs" into my home.php. Was that the mistake?

Do I have to put anything in my function.php as well?

I'm missing something, I'm sure of it, but I don't know what it is. I really hope that somebody can help me out here and give me a short "step-by-step" instruction or something.

My website for reference.

Sorry for asking a stupid question, but I can't seem to sovle this by myself.

Thanks a lot :)

share|improve this question
2  
You have 10 questions and a 0% accept rate... –  Wyck Sep 1 '11 at 5:42
add comment

1 Answer

up vote 2 down vote accepted

Well first off you have way to many duplicate js files, I see at a glance 3 calls to the same jQuery in 3 separate urls, there are also other duplications (easing) and probably more that I missed, clean this up.

Secondly your not using jQuery tools properly, the javascript calls for a tab and a panel.

So remove your CSS id's from your content where you have them as tabs-1, tabs-2 , tabs-3.

Just leave it empty and wrap that whole area in a "panel" div. It should look like this, ( you don't really have to but it's best to keep it simple and get it working first.

       <ul class="tabs">
            <li><a href="#">Nunc tincidunt</a></li>
            <li><a href="#">Proin dolor</a></li>
            <li><a href="#">Aenean lacinia</a></li>
        </ul>

<div class="panes">

<div><p>Proin elit arcu, rutrum ......etc...</p></div>

<div><p>Morbi tincidunt........etc...</p></div>

<div><p>Mauris eleifend est et ......etc...</p></div>

</div>

Change your jQuery function too:

$("ul.tabs").tabs("div.panes > div");

The first part .tabs are you actual li tabs which are are in <ul class="tabs"> and the second part .panes are the panels which are wrapped in <div class="panes">

PS. I forgot to add , none of this will work without the proper CSS, You can use this or incorporate it into your theme stylesheet for my example and it should work fine http://flowplayer.org/css/tabs.css

share|improve this answer
    
Hello. Thank you very much for your effort to help me out. I did what you told me, but it still doesn't work. I have this code snippet in my home.php: pastebin.com/hitLhtve And my header.php looks like this: pastebin.com/Dx9gChQT I only found one duplicate and deleted it. Still anything that I should delete? Thanks so much! –  japanworm Sep 1 '11 at 7:13
    
You did not add the CSS , and you have way to many js files and stylesheets. –  Wyck Sep 1 '11 at 7:25
    
I added the CSS in my main style.css of my theme. The js files and stylesheets have already been in the theme to begin with. Whenever I try to remove them, something in my theme stops to function :( –  japanworm Sep 1 '11 at 7:45
    
I cleaned up a bit more. If I delete more than that, my pop-up navigation won't work anymore. I also saw all the .css files and most of them I haven't added manually, so I suppose they're all plugin .css files. –  japanworm Sep 1 '11 at 8:49
1  
The # is a placeholder for the HTML link tag, you have to add your link manually or dynamically with a function. w3schools.com/html/html_links.asp –  Wyck Sep 9 '11 at 0:01
show 2 more comments

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.