Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

I am running WordPress 3.8 and I recently switched server, so didn't realize when the problem creep in but most likely its the server change and I need some help figuring it out.

When I open post edit screen, the editor is empty. Switching context in Visual / Text happens but as if the editor is totally empty. There are no JS errors either.

enter image description here

Two things that I see happening:

1) The edit page screen always show this message when moving away from it or closing it, as if there is some pending request awaiting completion.

enter image description here

2) There are weird characters in a post output now. This is happening for a lot of posts.

enter image description here

If I dump the post content using get_post(), its shows up fine without any weird characters.

Also if I dump the database and import on my local, everything works just fine. So I think there is some issue with the server only, perhaps a charset encoding issue?

Ruled out any plugin causing it by disabling all plugins.

Also not sure if its related, but there was some issue with concatenation of scripts and I had to add define('CONCATENATE_SCRIPTS', false ); to make scripts load correctly.

I am not sure where to look. Any ideas?

share|improve this question

1 Answer 1

up vote 0 down vote accepted

Adding the following constants to my wp-config.php solved the issues:

define( 'DB_CHARSET', 'utf8' );
define( 'DB_COLLATE', '' );
share|improve this answer

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.