Take the 2-minute tour ×
WordPress Development Stack Exchange is a question and answer site for WordPress developers and administrators. It's 100% free, no registration required.

I am trying to display the images attached to a post in single.php I've used :

<?php if (have_posts()) : while(have_posts()) : the_post(); ?>

$args = array(
'post_type' => 'attachment',
'numberposts' => -1,
'post_status' => 'any',
'post_parent' => $post->ID
);


$attachments = get_posts($args);

if ($attachments) : ?>
    <ul class="portfolio-image-list">

    <?php foreach($attachments as $attachment): ?>
        <li class="box">
        <figure>
        <?php the_attachment_link($attachment->ID, true); ?>
            <figcaption><?php echo $attachment->post_title; ?></figcaption>
        </figure>
    </li>
    <?php endforeach; ?>
    </ul>
    <?php else : ?>

            <p>No images found for this post.</p>

<?php endif; ?>

 <?php endwhile; ?>
 <?php endif; ?>

However, the image seems to be in the post content (as confirmed by var_dump($post) and there are no attachments var_dump($attachments) gives me an empty array.

I seem to be misunderstanding something here...

var_dump($post); gives me :

 object(WP_Post)#136 (25) { 
 ["ID"]=> int(91) 
 ["post_author"]=> string(1) "1" 
 ["post_date"]=> string(19) "2013-09-04 13:14:17" 
 ["post_date_gmt"]=> string(19) "2013-09-04 13:14:17" 
 ["post_content"]=> string(285) "Snowy Egret"
 ["post_title"]=> string(11) "Snowy Egret"
 ["post_excerpt"]=> string(0) ""
 ["post_status"]=> string(7) "publish"
 ["comment_status"]=> string(4) "open"
 ["ping_status"]=> string(4) "open"
 ["post_password"]=> string(0) ""
 ["post_name"]=> string(11) "snowy-egret"
 ["to_ping"]=> string(0) ""
 ["pinged"]=> string(0) ""
 ["post_modified"]=> string(19) "2013-09-06 08:36:01"
 ["post_modified_gmt"]=> string(19) "2013-09-06 08:36:01      
 ["post_content_filtered"]=> string(0) ""
 ["post_parent"]=> int(0)
 ["guid"]=> string(44) "/trouble_focusing/?p=91" 
 ["menu_order"]=> int(0)
 ["post_type"]=> string(4) "post"
 ["post_mime_type"]=> string(0) ""
 ["comment_count"]=> string(1) "0"
 ["filter"]=> string(3) "raw"
 ["format_content"]=> NULL
}
share|improve this question
    
Try using posts_per_page in place of numberposts. For more information visit this wordpress.stackexchange.com/questions/28929/… –  Vinod Dalvi Sep 6 '13 at 8:34
    
tried it. No luck :( Interesting though... –  mantis Sep 6 '13 at 8:37
    
Try removing <?php if (have_posts()) : while(have_posts()) : the_post(); ?> <?php endwhile; ?> <?php endif; ?> this code. –  Vinod Dalvi Sep 6 '13 at 8:48
    
tried that too. Funny, its exactly the same. –  mantis Sep 6 '13 at 8:52
    
Can you show me output of var_dump($post) ? –  Vinod Dalvi Sep 6 '13 at 9:00
show 5 more comments

1 Answer

Try query post instead of $attachments = get_posts($args); or do it like

<?php
$args = array( 'posts_per_page' => 5, 'offset'=> 1, 'category' => 1 );

$myposts = get_posts( $args );
foreach ( $myposts as $post ) : setup_postdata( $post ); ?>
<li>
    <a href="<?php the_permalink(); ?>"><?php the_title(); ?></a>
</li>
<?php endforeach; 
wp_reset_postdata();?>

also check this url http://codex.wordpress.org/Template_Tags/get_posts

share|improve this answer
    
I think you might be missing some code there. –  mantis Sep 6 '13 at 8:41
    
also try "posts_per_page " –  hariprasad Sep 6 '13 at 8:41
    
No, that gets me a list of attachments. I want only those connected with the single post. –  mantis Sep 6 '13 at 8:45
1  
    
is that code working? –  hariprasad Sep 6 '13 at 9:46
show 1 more comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.